Ringen

Om gekweekte vogels van elkaar te kunnen onderscheiden en te herkennen worden ze voorzien van een vaste metalen voetring. Op deze ringen wordt het kweekjaar aangegeven, het kweeknummer van de vogelliefhebber (bij de NBvV sta ik onder 2KWL geregistreerd) en een volgnummer. De ringen worden door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV), Stichting Euro-Parrot en Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders (ANBvV)- in verschillende maten - geleverd en kunnen besteld worden via de "ringencommissaris" van de verschillende verenigingen. Uiteraard is op het ringen ringel aan een streng reglement van toepassing.

Wil je meer weten over de ringproductie? Dan heeft de NBvV een mooie pagina opgezet!

Voor informatie over wereldwijd bedreigde vogels op de CITES-lijst klik hier - voor CITES zelf klik hier!

NBvV (c)...

Je moet er altijd rekening mee te houden dat de ringenlijst die wordt uitgegeven door de ANBvV, een richtlijn is voor de verschillende soorten vogels. Verder moet je bij het ringen ook rekening houden met dat een ring bij een volwassen vogel NOOIT op een normale wijze van en/of aan het pootje geschoven kan worden zonder de ringpoot te beschadigen of de naadloos gesloten pootringen te breken.

Het gebruiken van kleinere ringen wordt toegestaan, grotere evenwel niet. Geharde en geanodiseerde ringen zijn mogelijk.

Zie de door de ANBvV uitgegeven lijst. Gemakshalve is deze hier opgesplitst;

-
Kanaries
-
Europese vogels
-
Hybriden
-
Vorm-/Postuur vogels
-
Tropische vogels
-
Grasparkieten
-
Agaporniden
-
Grote Parkieten
-
Tropische Duiven
-
Kwartels

Heb je nog meer vragen? Vul dan mijn contactformulier in
...