G E D R A G

Loopbewegingen: De Catharina Parkiet beweegt zich op zeer rustige en soms sloom overkomende, wijze over de stokken, takken of tralies. Om voort te bewegen zetten zij hun tenen haaks op op de tak of stok. Zij hippen niet opzij maar gaan voetje voor voetje.

Vlieggedrag: Door de vrij korte vleugelpennen zijn zij in staat om korte afstanden snel te overbrugen. Omdat de pennen zo kort zijn vermoed ik dat het vlieggedrag van de Catharina overeenkomt met die van onze mus; om de zoveel meters een grond- of boomstop. Echter, die informatie zou moeten controleren.

Eetgedrag: Hun eetgedrag is als bij elk ander dier. Ruiken ze iets lekkers dan bewegen ze zich ineens razendsnel om er maar niets van te missen. Ik heb inmiddels met regelmaat gezien dat Catharina's een van hun poten gebruiken om fruit of trosgierst beet te houden om prettiger/sneller te kunnen eten. Dat heb ik bij mijn Agapornis of Engelse Parkieten nooit geconstateerd.

Overig gedrag: Omdat ze niet bang zijn uitgevallen blijven Catharina's rustig zitten (eten) wanneer je binnenkomt of hun verblijf schoonmaakt/observeert. Ze blijven je dan met een oog scheef aankijken maar vaker nog is hun aandacht en interesse voor 100% bij het voer i.p.v. het 'gevaar' van de observator.