U I T E R L I J K

Kenmerken: Deze vogel is reeds in meerdere kleurmutaties gekweekt. Van nature is de man zwart/donkergrijs en de pop bruint tot lichtbruin. Ook de kleuren licht- en donkergrijs, wit, zwart/wit en roodbruin komen reeds voor.

Kop: Naar verhouding met het lichaam kleine kop. De bef onder de snavel van de haan kent verder een witte halve-maanvormige baan welke zwart omzoomd is. De wang heeft een elipsvormige witte vlek, ook zwart omrand. Verder is de kop zwart en zonder tekening. De hen heeft een lichter gekleurde bef zonder banen. Ook zij kent een elipsvormige lichtgekleurde wangvlek welke donker is omrand.

Snavel: Zeer spits en vanaf de neusgaten iets geligs en zwart eindigend.

Vleugels: De vleugels van de haan zijn zwart met onder de vleugels donkergrijs. De hen heeft donkerbruine vleugels met een minime lichter gekleurde spikkeltekening. Onder de vleugels is de hen lichtbruin gekleurd.

Rug:
De rug van de haan is wat lichter gekleurd en kan donkerbruin overkomen met lichtere spikkels. Bij een mooie tekening kunnen de spikkels banen vormen over de lengte van de rug. De hen kent een donkerbruine rug met over de lengte 2 parallel lopende lichtbruine banen.

Buik:
De Haan heeft een bordeauxrode buik welke pas begint onder het borstbeen. Vanaf de wit/zwarte bef tot aan het borstbeen is de haan donkergrijs gekleurd. De hen heeft vanaf de bef tot aan het borstbeen een donker stuk met spikkels genuanceerd. De spikkels worden groter naarmate de buik nadert. Deze is verder lichtbruin.

Stuit:
De haan is donkergrijsgekleurd en de pop lichtbruin.

Staart:
De Chinese Dwergkwartel heeft een zeer korte staart welke door de vleugels wordt overlapt. Het staartvlak van de hen is donkerbruin en van de haan, zwart.