V O E D I N G

Hoeveelheid: Wanneer je een koppel Catharina's hebt geef je 2 sju-lepels (xeg 60mg.) aan Groot Parkietenvoer (samenstelling van diverse graansoorten & zonnebloempitten) in een voederbakje. Dit is het rantsoen voor 1 dag. Om Catharina's te stimuleren de complete samenstellng te eten (ipv. alleen de vettere zonnebloempitten) kun je beter eerder minder dan meer dan 60mg. (per koppel) geven. Hebben ze hun zaden niet op dan blaas je de lege vellen eraf en laat je het bakje nog even staan. Controleer dan echter wel of er nog voldoende voor 1 dag in zit...

Voedertijdstip:
Catharina Parkieten eten doorgaans 's morgens en 's avonds. Om hun nog meer te stimuleren op die tijdstippen de complete combinatie van granen te eten kun je hun voederbakken gedurende 2 uren ('s middags) weghalen (tip van ervaren kweker!).

Granen:
De Catharina Parkiet krijgt dus een zaadmengsel voor grote parkieten als basisvoer. Hoofdmoot vormen de kleine en wat grotere zonnepitten waar Catharina's helemaal gek van zijn.

Trosgierst: Mijn ervaring met trosgierst is dat het volstrekt afhankelijk is van de kwaliteit of de Catharina's ervan eten. Bij de dierenwinkel waar ik 'dikke' stengels trosgierst meekreeg kreeg ik als reactie van de Catharina's een snelheidsspel wie er het eerst bij was. Het maakte de parkieten dan niet s uit of ze op hun kop moesten eten, horizontaal of normaal. Maar recent haalde ik bij een andere dierenwinkel trosgierst dan kreeg ik niet die reactie en negeerden ze de hele week praktisch de stengels. In het laatste geval zag de trosgierst er minder vol uit en leek ook minder goed gedroogd te zijn dan bij de eerste winkel. Het is wat u probeert maar wel raadzaam om trosgierst van meerdere leveranciers te verstrekken.
Trosgierst is overigens een goede aanvulling op hun basisvoer en het eten ervan vormt ook een afleiding van het dagelijkse leven.