U I T E R L I J K

Kenmerken geldig voor: Wildkleur (groen), Donkergroen, Blauw (kobalt) en Mauve (grijs).

Kop: Kleine parkietachtige kop met zwarte ogen en oogiris. Bovenop de kop kent de Catharina geen tekening. In de nek zijn de veertjes echter donkerder tot zwart gelinieerd.

Snavel: Klein, hoornkleurig en eindigend in een zwarte punt.

Vleugels: De schouderpunten zijn donkderder tot zwart gekleurd. Het feit dat de man meer zwart of donkerte op de schouderpartij kan hebben onderscheidt hem van de pop. Net onder de schouder punt bevindt zich aan de buitenzijde van de vleugel een een aantal lichtere / witte / gele veerjes. Vanaf de schouderpartij zijn 2 tot 3 rijen veertjes donkerder tot zwart gelinieerd. De lijntjes krommen zich van de schoudertop tot een horizontaal aan de vleugelachterzijde. De buitenste vleugelpen kan over de lente donkderder tot zwart gelinieerd zijn. De overige vleugelpennen kennen geen tekening.

Rug:
Vanaf de nek tot aan de stuit hebben de veertjes aan de bovenzijde eveneens een donkerder tot zwarte liniering. Echter deze is veel lichter dan in de nek. De veertjes die gelinieerd zijn zijn dan ook minder talrijk en groter van vorm.

Buik:
Kent geen tekening en is zacht getint.

Stuit:
De Catharina Parkiet heeft een zeer aparte tekening op zowel de bovenzijde als onderzijde van de stuit. Scherpe donkere tot zwarte vlekjes tekenen zich daaraf. Ze geven de parkiet te tekenende verschijning van een panter.

Staart:
De staart kent geen tekening en is vrij kort. Bij de man zouden de 2 middelste staartpennen donkerder tot zwart gekleurd zijn, dit i.t.t. de pop.

Kooi En Voliere Vogels Encyclopedie - als boek geadviseerd...

 U en Uw Volierevogel  - als boek geadviseerd...